سخت افزار (پارت دوم )
سه شنبه, ۴ دی ۱۳۹۷، ۰۴:۰۰ ب.ظ
با سلام ادامه مطلب :
کارتهای توسعه
کارت توسعه در رایانه یک مدار کامل از پیش ساختهشدهاست که در شیار توسعه بر روی مادربورد قرار میگیرد و از طریق درگاه توسعه، قابلیت جدیدی را به سیستم اضافه میکند
قطعات ذخیرهسازی
ذخیرهساز دادهٔ رایانه که به آن مخزن (به انگلیسی: Storage) یا حافظه (به انگلیسی: Memory) میگویند به قسمتهایی از رایانه اشاره دارد که دادههای دیجیتال را ضبط و نگهداری میکنند. ذخیرهسازی داده یکی از قابلیت اصلی رایانه است و وجود قطعهای برای این کار ضروری است.
رسانههای ثابت
دادههای رایانه بر روی رسانههای (به انگلیسی: Media) بسیاری ذخیرهسازی میگردند. دیسکهای سخت بهدلیل قیمت پایین و حجم ذخیرهسازی بالا تقریباً بر روی تمامی سیستمهای قدیمیتر وجود دارند. درایوهای حالت جامد (SSD) امروزه بهدلیل سرعت بیشتر کمکم جایگزین این دیسکها میشوند. اما هنوز قیمت بسیار بالاتری نسبت به دیسکهای سخت دارند. بعضی از سیستمها نیز برای کارایی و قابلیت اطمینان بیشتر از کنترلگر صف دیسکها استفاده میکنند.
رسانههای جداشدنی
برای انتقال داده بین رایانههای مختلف میتوان از یک فلشدرایو یا دیسک نوری استفاده کرد. میزان مفید بودن این رسانهها به قابلیت پشتیبانی آنها در سیستمهای مختلف وابسته است. بیشتر سیستمها دارای دیسکگردان نوری هستی و تقریباً تمامی آنها از درگاه یواسبی بهره میبرند.
دستگاههای جانبی
ستگاههای خروجی اطلاعات رایانه را بهصورت قابلِ خواندن برای انسان نمایش میدهند. از میان دستگاههای خروجی میتوان به چاپگر، بلندگو و صفحه نمایش اشاره کرد.
رایانههای بزرگ
یک بزرگرایانه یک رایانه بسیار بزرگ است که معمولاً برای نگهداری نیاز به یک اتاق کامل دارد. این نوع رایانهها صدها یا هزاران برابر رایانههای شخصی هزینه دارند. این رایانههای طراحی شدهاند تا محاسبات بسیار زیادی را برای دولتها و شرکتهای بزرگ انجام دهند
رایانههای کوچک
در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ روز به روز قسمتهای بیشتری از شرکتها رو به استفاده از رایانههایی با کاربری مخصوص مانند کنترل فرایند و اتوماسیونهای آزمایشگاهها کردند. این رایانههای مینیرایانه یا رایانههای کوچک نام گرفتند.
ابررایانهها
یک ابررایانه در نگاه اول بسیار شبیه به بزرگرایانه است، اما این نوع رایانهها برای پاسخ به درخواستهایِ زیادِ محاسباتی ساخته شدهاند. از ماه نوامبر سال ۲۰۱۳ میلادی سریعترین ابررایانه دنیا تیانهه-۲ (به معنای راهِ شیری-۲) است که در شهر گوانگژو کشور چین واقع شدهاست
عبارت ابررایانه به هیچ تکنولوژی خاصی اشاره نمیکند بلکه در هر دورهٔ زمانی به سریعترین رایانههای در دسترس اطلاق میشود. در اواسط سال ۲۰۱۱ میلادی ابررایانهها از سرعت ۱ پتافلاپ یا 10 15 {\displaystyle 10^{15}} {\displaystyle 10^{15}} (هزار میلیون میلیون) عملیات اعداد اعشاری در ثانیه پیشی گرفتند. با اینکه ابررایانهها بسیار سریع هستند اما بهدلیل هزینهٔ بسیار بالایی که دارند، تنها توسط سازمانهای بسیار بزرگ برای انجام وظایف محاسباتی بسیار سنگین شامل مجموعه دادههای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند. ابررایانهها معمولاً کاربردهای نظامی و علمی دارند. با اینکه استفاده از این نوع رایانهها میلیونها دلار هزینه دارد، اما برای کاربردهای تجاری نیز مورد استفاده قرار میگیرند. مثلاً بانکها برای محاسبه میزان خطر و بدست آوردن استراتژی سرمایهگذاری از ابررایانهها استفاده میکنند یا موسسات بهداشت و درمان با تحلیل دادههای بسیار بزرگ بیماران سعی میکنند روشهای بهینه درمان را پیدا کنند.
۹۷/۱۰/۰۴