برنامه نویسی (نکات کلیدی)
چهارشنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۷، ۰۴:۰۰ ب.ظ
برنامه نویسی مبحثی است که کم و بیش همه افراد علاقه مند به دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات به آن اشتیاق دارند. گاهی این
علاقه آنقدر زیاد می شود که فرد تصمیم می گیرد تا شروع به یادگیری برنامه نویسی کند. اما وقتی وارد دنیای برنامه نویسی می شوند با کوهی از سوالات و زبان های مختلف روبرو میشوند که انتخاب راه برای آنها بسیار سخت می شود.
از کدام زبان برنامه نویسی شروع کنم ؟ کدام زبان برنامه نویسی بهتر است ؟ کدام زبان برنامه نویسی پول ساز تر است؟ و ...
در این مقاله 10 فاکتور مهم برای شروع آموزش برنامه نویسی ذکر می شود تا کمکی برای شما در انتخاب راه باشد تا بتوانید در مسیری درست قدم بردارید.
1- پیش نیازها برای شروع برنامه نویسی :
قبل از شروع به یادگیری کدنویسی ابتدا پیش نیازهای مربوط به برنامه نویسی را خوب یادبگیرید. یک برنامه نویس هنگامی موفق می شود که قدرت تجزیه و تحلیل یک سیستم را داشته باشد. بتواند مسائل را به خوبی حل کند. با مفاهیمی چون طراحی و تحلیل الگوریتم و فلوچارت غریبه نباشد. یک برنامه نویس خوب باید بتواند بهترین الگوریتم و ساختمان داده را برای کد خود طراحی کند. شاید شما بتوانید یک برنامه را با چندین روش بنویسید ولی بهترین روش الگوریتمی ست که فاکتورهایی مانند سرعت، دقت، امنیت و ... را داشته باشد.
پس اگر با این مفاهیم آشنایی ندارید می توانید از طریق لینک های زیر اقدام به یادگیری کنید :
آموزش طراحی و تحلیل الگوریتم
آموزش ساختمان داده
فلوچارت و ساختمان داده
2- مفاهیم فناوری اطلاعات و ارتباطات (IT) :
شما به عنوان یک برنامه نویس باید با مفاهیم IT آشنا باشید. مثلا کدهای شما چگونه اجرا می شوند ؟ چگونه به سمت سرور می روند ؟ پروتکل چیست ؟ مفسر با کامپایلر چه تفات هایی دارند؟ نرم فزار، سخت افزار، شبکه و ...
3- انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب:
زبان های زیادی برای برنامه نویسی وجود دارند. ولی تقریبا می توان گفت که سینتکس و یا دستور اکثر زبان های برنامه نویسی مشابه زبان C++ (سی پلاس پلاس) است. پس پیشنهاد می کنم اگر مبتدی هستید آموزش زبان C++ را کامل یاد بگیرید.
4- استفاده از محیط برنامه نویسی مناسب :
اگر مبتدی هستید حتما از ساده ترین محیط ها و ویرایشگرهای متن برای کدنویسی استفاده کنید. محیط های حرفه ای جهت برنامه نویسی، افراد مبتدی را تنبل می کند. محیط های حرفه ای دستورات رو بعد از ورود یک حرف برای شما تایپ می کند و اینگونه می شود که عملا قدرت تایپ دستورات از شما گرفته و شما به نوعی در تایپ دستورات تنبل بار می آیید و در آینده با قواعد و دستورات بیگانه می شوید و همچنین در رفع خطاهای برنامه خود دچار مشکل می شوید.
5- زبان انگلیسی تخصصی :
زبان بین المللی در رشته IT انگلیسی می باشد. هر چقدر به زبان انگلیسی (تخصصی رشته IT) مسلط تر باشید، یادگیری و رفع خطا برای شما آسان تر خواهد بود. این علم هر روز در حال پیشرفت است و شما هم مجبورید هرروز مقالات و یا کتابهایی به زبان انگلیسی بخوانید. پس برای تقویت زبان انگلیسی تخصصی خود تلاش بیشتری کنید.
6- جهت دادن به مسیر یادگیری برنامه نویسی:
تقریبا زبان های برنامه نویسی به دو دسته تقسیم می شوند.
زبان های برنامه نویسی دسکتاپ: برای اجرا در سیستم عامل های مختلف مانند نرم افزارهای اتوماسیون اداری، ماشین حساب، پخش ویدیو و برنامه های موبایل و غیره
زبان های برنامه نویسی تحت وب : که به منظور وب نویسی طراحی و توسعه داده شده اند. مانند شبکه های اجتماعی ، فروشگاه ها اینترنتی و ...
سعی کنید برای شروع، مسیر درست را برای ادامه انتخاب کنید و ببینید به کدام یک از این نوع زبان ها علاقه دارید.
مثلا زبان برنامه نویسی سی شارپ ، زبان برنامه نویسی پایتون ، زبان برنامه نویسی جاوا، زبان برنامه نویسی php , زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت از جمله زبان های برنامه نویسی دسکتاپ و تحت وب هستند که بسیار قدرتمند و محبوب می باشند.
انتخاب زبان برنامه نویسی
7- نا امید نشوید:
از ابتدا تا انتها بارها پیش می آید که برنامه شما دچار خطاهایی می شود که رفع آن برای شما بسیار دشوار می شود. این باعث می شود که شما از ادامه کار منصرف شوید و با خود بگویید که استعداد کافی برای یادگیری و ادامه را ندارید.
هیچ گاه هنگام بروز خطا در برنامه خود نا امید نشوید. بلکه خوشحال هم باشید. چون قرار است مطلب و تکنیک جدیدی یاد بگیرید. متن خطای خود را گوگل کنید. در انجمن ها و وبسایت های مربوطه ثبت نام کنید و علت را از حرفه ای ترها بپرسید.
یکی از انجمن های جهانی برنامه نویسی ، وب سایت stackoverflow.com است. سوال خود را آنجا مطرح کنید.
8- متوقف نشوید و هر روز تمرین کنید :
یکی از عوامل موفقیت در برنامه نویسی تمرین زیاد به صورت مداوم و روزانه است. به هیچ وجه تمرین را متوقف نکنید و فاصله زمانی زیاد بین تمرین ها نیندازید. ساده ترین پروژه ها و الگریتم ها را از اینترنت دریافت کنید و خود به آن فکرکنید و کد بزنید . خلاق باشید و سعی کنید راهی جدید و ساده برای حل مسائل پیدا کنید. کدهای حرفه ای تر ها را ببینید و سعی کنید روش کدزنی آن ها را تحلیل کنید. از افراد با تجربه کمک بگیرید و نظر آن ها را در مورد سیستمی که طراحی کردید بپرسید. معماری های جدید و فریم ورک های روز و محبوب را بشناسید و از آن ها استفاده کنید.
9- بهترین زبان برنامه نویسی برای بازار کار:
اگر شما به هر زبانی به طور حرفه ای مسلط باشید، مطمئن باشید که همیشه فرصت استخدام در همه جا را دارید. پس بعد از انتخاب مسیر یک زبان را جهت یادگیری انتخاب کنید و در آن حرفه ای شوید. وقتی یک زبان را به طور کامل فراگرفتید، یادگیری دیگر زبان ها بسیار ساده تر خواهد شد. بهترین روش برای پیدا کردن نیاز بازار به زبان یا متخصص خاص در رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات مخصوصا برنامه نویسی، جستجو در نیازمندی های روزنامه های کثیرالانتشار و وبسایتهای کاریابی و استخدامی است. یکهفته این منابع را جستجو کنید و خواهید فهمید که شرکتهای خصوصی و بزرگ چه متخصصی را در این حوزه بیشتر نیاز دارند.
سعی کنید برکه ای باشید به عمق ده متر، نه اقیانوسی به عمق ده سانتی متر
10- انتخاب بهترین اساتید و وسایل کمک آموزشی:
انتخاب استاد و منابع معتبر جهت شروع آموزش برنامه نویسی
یک استاد و یا یک کتاب خوب می تواند علاقه شما را به برنامه نویسی بیشتر کند و بلعکس.
انتخاب درست منابع آموزشی جهت یادگیری می تواند ضمن ارائه مسیر درست برنامه نویسی به شما ، علاقه و امید شما را به این مبحث بیشتر کند .
و در آخر اگر روزی حرفه ای شدید بدانید که هنوز هیچ نمی دانی. فروتن باشید و به دیگران تجربیات خود را آموزش دهید.
۹۷/۰۹/۲۸